Tredje dagen i kambodja

Idag har vi sett mer fattiga delar här i kambodja när vi åkte tukk tukk utanför samhället.
Vi kan fortfarande inte riktigt förstå hur folk bor här, det är så svårt att ta in att människor är så fattiga och lever under några träplankor med plåttak eller enbart presenning som tak.

Igår blev Linnea uppäten av myggor så hennes ben är fyllda av mygbett och klådan är nästintill outhärdlig och dessutom blivit värre, vi har försökt komma på alla huskurer som går men inget mer än kyla tycks hjälpa. Blir det värre imorgon får vi tyvärr försöka uppsöka läkare för råd. Alla tips mottages gärna, lämna en kommentar! Har provat med: Tigerbalsam, tandkräm, is, xylocain salva, aloevera. Som tur är har Evelina klarat sig fint från myggen!



Idag inhandlade vi en plånbok, så nu kan vi börja ta ut pengar som vi ska använda till en massa saker till människorna här nere! Vi har pratat ihop oss om att ta med barnen på en dag till stranden för att leka där och bjuda dom då på mat med mera. En dag som skulle uppskattas enormt då bada inte är något de gör, trots att de är omringade av hav. En annan idé som kommit är att ta med några av de äldre barnen till ankor wat och få se en viktig del av deras historia.

Imorgon är det ändrade planer då vi åker tillbaka till deras hem och hälsar på, så imorgon tar vi med oss lite leksaker till att dela ut till en del barn, tyvärr har vi inte leksaker till alla barn, önskar vi kunde hjälpa alla!

PS. Bilderna kan vara lite suddiga eftersom tukk tukken åkte så snabbt











Imorgon väntas mera glädje att sprida! Tack igen alla ni som hjälpt oss komma hit ner för oss betyder det jättemycket att vi fått möjligheten att sprida denna glädje och lycka! Utan er hade aldrig hjälpen kommit fram, så återigen stort tack till er!

Kommentarer
Postat av: HölmaPappsen

Gött att prata med dig Evelina, ser fram emot det varje dag. Intresant att se era bilder så man får en förståelse för hur fattigt det verkligen är. Tänk på en sak: När det är så fattigt så kan människor gripa varje halmstrå som finns för att klara dagen och det kan vara förenat med risker för er även om människor inte har den avsikten. Känns som att man vill åka dit och göra något, Peter på arena ska defenitivt tillbaka sa han idag.

Nu till Klådan på Linnea

Hämtat från Wikipedia:

Behandling

Minska användandet av uttorkande produkter som tvål och vatten.

Mjukgörande salvor

Undvik att ha det för varmt i rummet



Sov så gott, Älskar er för det ni gör...kram

2011-10-28 @ 19:53:00
Postat av: RisPappsen

Har kollat vad som kan hjälpa dig mot myggbetten. ta en tablett som innehåller acetylsalicylsyra mosa tabletten och blanda några droppar vatten, smörj in myggbetten, pappa har en egen variant som brukar hjälpa, klia hål och smörj med mygga myggstift, svider lite men sedan försvinner klådan. Puss o kram Pappa

2011-10-28 @ 21:42:28
Postat av: Sandra A

Åå myggbetten såg inte mysiga ut! Ser ju ut som hon är allergisk som jag så det ända är ju någon slags allergi tablett som kan dempa dem, vilket redan står i dem andra kommentarerna. Kul att läsa när ni uppdaterar!! Kramar till er!

2011-10-28 @ 22:36:12
Postat av: RisMamsen

Hoppas verkligen att du fått ngt för myggbetten. Önskar att jag kunde göra ngt! Puss o kram på er och var rädda om er <3

2011-10-29 @ 19:14:22
Postat av: Anette

det är toppen att följa er, ibland rinner tårarna o ibland skrattar jag högt!

jättekul!

Stackars Linnea, hoppas det ger med sig.

Lokalt brukar de ju ha dundermedicin...



Kram på er!

2011-10-30 @ 08:57:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0